Entree Warffum

Gepubliceerd op 4 oktober, om 09:38u

Het is een mooie, wat bewolkte herfstdag in het pas ontwakende Noord-Groningse Warffum. De dorpskern wordt al vroeg in beslag genomen door naar parkeerplaatsen speurende auto’s.

Al iets voor negenen melden de eerste symposiumgangers zich in Het Spijslokaal. Het duurt niet lang of het is gezellig druk. Gewapend met een bakje koffie, thee en koek verzamelen de gasten zich rond de tafeltjes. Er zijn de nodige bekenden aan de vele begroetingen en handdrukken te merken. “Moi Hans, tijdje niet gezien. Hoe is ‘t? Wat brengt jou hier?” De herkenning is daar en al snel volgt een geanimeerd gesprek.

Onder het gerinkel van kopjes, neemt het geroezemoes in zowel het auditorium als eetcafe gestaag toe. De ruimtes in het historische pand, met zijn hoge balkenplafond, zijn gezellig ingericht en voorzien van expositiemateriaal en projectieschermen. Het duurt niet lang of beide ruimtes zijn volledig gevuld. Stipt half tien is het zover, de groep wordt verwittigd om richting de Hervormde Kerk te gaan, waar de aftrap van het symposium plaatsvindt. De kudde zet zich in beweging…